optimised for 1024 X 768 Autobuske linijeAutobuske linije DownloadPreuzimanje dokumenata Stanje na putevimaStanje na putevima
Traži vozilo:
Arrow slika: Toyota

Toyota povlači modele prijus i leksus

Japanski gigant u automobilskoj industriji Toyota, povući će 242.000 modela "...

Arrow slika: agencije

Mini USB za automobile

Novije generacije automobila u većini slučajeva stižu do kupaca sa radiom koj...

Arrow slika: Nissan Micra

Nissan Micra

Nissan je objavio prve fotografije i podatke osvježene verzije trenutne gener...

Arrow slika: Opel Astra

Astra najbolja na testu izdržljivosti

Popularni časopis auto motor und sport u svop posljednjem izdanju objavio je ...

Arrow slika: Fiat Panda XL

Nova Panda sledeće godine

Italijanski proizvođač automobila Fiat, priprema novi model u svojoj ponudi, ...

Strana 1 od 69
  <<  < 1 2 3 4 > >>

Latest notifications

Dopunjene autobuske linije

Obavještavamo vas da su dopunjene autobuske linije i svi polasci autobusa za cijelu Republiku Srpsku, dovoljno je da unesete grad polazište i odredište i da dobijete sve podatke koji vas zanimaju

3.9.2012. - www.saobracaj.org


Dopunjena "Download" sekcija

Download sekcija je dopunjena novim dokumentima koje možete preuzeti u svakom trenutku.

3.9.2012. - www.saobracaj.org


Omogućeni komentari članaka

Ubuduće sve vijesti objavljene na sajtu možete komentarisati. U pitanju su tzv. "facebook komentari" što znači da objavljeni komentar može biti vidljiv i na facebooku, ukoliko to želite.

7.12.2011. - www.saobracaj.org


Izmjenjene vijesti

Uvedena mogućnost lakšeg i bržeg pregleda vijesti objvljenih na sajtu, klikom na broj strane u desnoj koloni.

7.12.2011. - www.saobracaj.org


Saobraćaj.org ponovo u funkciji

Nakon kraće pauze www.saobracaj.org je ponovo sa vama, ovaj put u novom ruhu!

17.10.2011. - www.saobracaj.org


Friends
15. maj 2013 Ford Fiesta na prvom mjestu

Fiesta najprodavaniji automobil u Evropi

slika: Ford Fiesta

Vodeća svijetska kompanija za prikupljanje podataka i istraživanje tržišta u automobilskoj industriji, JATO Dinamics, objavila je da jeFord Fiesta najprodavaniji mali automobil u Evropi u martu i za prva tri mjeseca 2013. godine.


Po JATO statistici, u prvom kvartalu 2013. evropski kupci su kupovali Fieste po dinamici jedna na svakih 100 sekundi - 41.600 primjeraka u martu, a ukupno 77.800 u prva tri mjeseca 2013. godine. 

Segment malih automobila je vjerovatno konkurentniji nego ikada, a nova Fiesta stiče još veće tržišno učešće i pridobija nove kupce snagom svog dizajna, tehnologijom i dinamikom vožnje, kaže Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u kompaniji Ford Evropa. 

U martu je Fiestin maloprodajni udio u svom segmentu u Evropi porastao za 1.2 procenta, dok su u prvom kvartalu, u odnosu na isti period 2012. godine, narudžbine kupaca porasle za 8 odsto. 

Novu Fiestu pokreće sedam pogonskih agregata među kojima su i oni sa emisijom CO2 ispod 100 g/km. Izbor pogonskih jedinica uključuje i 1.0 litarski EcoBoost motor koji je proglašen za Međunarodni motor godine 2012, a jedna četvrtina Fiesti prodatih ove godine u Evropi opremljena je upravo 1.0 litarskim EcoBoost motorom.

Nova Fiesta između ostalog nudi i Ford MyKey tehnologiju, koja omogućava roditeljima da postave ograničenja za mlađe vozače čime se promoviše bezbjedna vožnja. 

Takođe, nova Fiesta opremljena je Fordovim glasom aktivirajućim sistemom povezivanja u automobilu (SYNC) sa funkcijom automatskog pozivanja hitne pomoći, koji može upozoriti lokalne operatere hitnih službi o saobraćajnoj nesreći, i to na 26 jezika, koji se govori u 40 evropskih regiona. 

Šezdeset odsto kupaca novih Fiesti poručenih tokom prva četiri mjeseca ove godine opredelilo se za taj sistem koji je dobitnik Euro NCAP Advanced nagrade.

Inače, prema statističkim podacima najpopularnija boja do sada je Frozen White (bjela). Nju je izabralo 23 odsto kupaca. Slede Panther Black (crna) i Moondust Silver (srebrna). 

Pedeset pet procenata kupaca Fieste se opredelilo za Charcoal Black (ugljeno crnu) unutrašnjost.

Fiesta je početkom 2013, od lidera u prikupljanju automobilskih podataka i prognoziranju trendova, kompanije Polk, proglašena svijetski najprodavanijim automobilom u svojoj klasi u 2012. - sa 723.130 prodatih jedinica. 

Ona je takođe bila i najprodavaniji mali automobil u Evropi u 2012. po podacima do kojih je došao JATO Dinamics. Evropskim kupcima isporučeno je ukupno 306.405 automobila.